torsdag 14 maj 2020

Recensioner av Hilda och gymnastikdräkten


Tredje (och sista?) boken om Hilda illustrerade jag innan jul. Den heter Hilda och gymnastikdräkten och släpptes nu i mars. Som vanligt roligt berättad av Christina Lindström och har redan fått många fina recensioner av diverse bokbloggare. Jag ska inte citera alla så jag berättar bara vad boken handlar om (text tagen från förlagets hemsida):

Hildas bästis Bella har börjat med gymnastik och tycker att det är jätteroligt. Hilda vill också vara med, så hon följer med till en träning. Där upptäcker hon något hemskt – alla har superfina gymnastikdräkter! Vissa har till och med likadana träningsjackor. Plötsligt känner sig Hilda dum som bara har shorts och en vanlig tröja. När Hilda kommer hem frågar hon mamma om hon kan få en gymnastikdräkt, men mamma ser ledsen ut. Gymnastikdräkter är dyra.
Men så kommer Hilda på – snart kommer pappa på besök från Norge, kanske kan han köpa en dräkt åt henne?

Har jag tur blir jag också nämnd i recensionerna, som här:

”Annika Lundholm Mobergs svartvita illustrationer följer tätt inpå orden och fångar både vånda och gemenskap. Och trots alla bekymmer finns det faktiskt en hel del humor i skildringen.”
Borås Tidning och Ystads Allehanda, 18 april 2020

”Inkännande illustrationer i svartvitt av Annika Lundholm Moberg”
Barnboksbloggen, 25 april 2020

”Lundholm Moberg har gjort ett antal illustrationer som är tryckta i svartvitt. Här lyckas hon verkligen fånga den själ i karaktärerna som Lindström skrivit fram. Fint samspel mellan författare och illustratör! Vi hade gärna sett lite fler bilder.”
Barnboksfamiljen, 28 april 2020

”Vid varje kapitels början bjuds vi på smakfulla illustrationer i svartvitt som speglar texten väl. ”
Villivonkansbooks, 6 maj 2020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar