lördag 18 maj 2019

Ollieböckerna - recensioner

Ur Ollie på utflykt:
– Men ... du är ju alldeles blå! ropar pappa.
– Jaa, så fin! säger Ollie.

Hurra! Två recensioner i BTJ-häftet nr 9 2019 😀

Om Ollie på utflykt skriver Tine Billing bl a: ”...en kul berättelse med hög igenkänningsfaktor för både små och stora.” ”...roar barn som vuxen. Språket är enkelt och uttrycksfullt på samma gång, lätt att läsa högt. Illustrationerna i klara färger är lättåskådliga och har en del kul detaljer att upptäcka.”

Om Ollie letar skriver Annika Lundeberg bl a: ”Bilderna innehåller lagom mycket detaljer, de är rara och mjukare än Annika Lundholm Moberg har ritat i sina tidigare böcker om bl.a. Sven och Hilda. Mest överraskande är uppslaget med kattens gröna ögon i den kolsvarta garderoben där Ollie vågar kika in när han letar.” ”... omsorgsfullt gjord som gör att den kan läsas många gånger.”

Och sen hittade jag en jättefin recension till! På bloggen Barnboksfamiljen står det bland annat så här om Ollie på utflykt:

”...Detta är en mysig och väldigt humoristisk bilderbok som framförallt riktar sig till de yngsta barnen. Men även min 5,5-åring skrattade gott när jag läste den för henne och hennes lillasyster.
Den var även underhållande för mig som vuxen att läsa. Ibland kunde man verkligen skratta åt pappans trötta uttryck och relatera.

Illustrationerna är fina och med mycket färg har Lundholm verkligen skildrat en utflykt i svenska skogar. Ollies bus, pappas trötthet och härliga blåbärsris är mina favoriter på illustrationerna. Det fina omslaget vittnar om känslan i bokens illustrationer.

Ingenstans i boken könas Ollie och hen har varierande kläder på sig. Såväl blått som rosa. En väldigt trevlig bilderbok som absolut borde läsas enligt oss. Funkar som sagt också bra när man har ett äldre syskon som också vill vara med på läsningen.”

boktipset.se har jenniesboklista.com skrivit om samma bok: ”Rolig, charmig och härligt illustrerad!” och om Ollie letar har hon tänkt till och skrivit: ”Charmig, rolig och vackert illustrerad!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar