onsdag 23 mars 2016

JAAAAAAA!!!

Okej. Puh puh, nu ska jag lugna mig och andas genom näsan.

Så här är det: Kultur i Väst lanserar i år armkroksresor för konstnärer, författare och andra fria utövare. Citerar direkt från deras webbsida: ”Det kan handla om en resa till en festival, biennal, mässa eller något annat. En armkroksresa är en chans till ny kunskap och internationella kontakter. Syftet med resorna är att vi får en gemensam kartbild, lär känna en situation, en miljö och omvärldsbevakar tillsammans.”

Jag sökte för ett tag sedan och lyckades sedan glömma bort det. Just nu ansöker jag vid varenda lämpligt stipendietillfälle, tävling eller annat som dyker upp, mest som ett sätt att öva mig. Med min hittills enda barnbok i bagaget har jag inga större förhoppningar om att få något, än. Men man måste ju börja någonstans, tänker jag.

Så kom det plötsligt ett mail:
"Beslut: Armkroksresa Barnboksmässan, Bologna, Italien. 
Det är med stor glädje som vi vill erbjuda dig en plats på årets resa."

Så, den 3 april drar jag och konsulenten Eva Fred till Bologna! Jag var på Kultur i Västs kontor igår och skrev på avtalet. Mitt uppdrag blir att rita och skriva en artikel om resan, det ska bli hur kul som helst! (Nej, jag har aldrig gjort något liknande förut men jag tar det som en utmaning.)Vet inte varför jag kommer att tänka på filmen Spy med Melissa McCarthy.

5 kommentarer:

 1. Vad kul, grattis! Häftigt att få komma till den mässan. Säkert vackert i Bologna i april oxå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ann-Charlotte, ja vilken flax va!? Jag hoppas på sol!

   Radera
 2. Grattis!

  Det lägger jag upp på Författarcentrum Västs hemsida. Länk från startsidan till Aktuellt från våra författare.

  Peter Nilsson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, vad roligt! Och tack så mycket!

   Radera