fredag 11 augusti 2017

Kampanjer och bilderboksprojekt


Om man inte har något annat för sig (som att vara vårdbiträde/sjukgymnast till sonen som suttit med brutet ben hela sommaren) så kan man alltid mailtjafsa med olika företag. Är det inte Postnord som, i stället för att leverera hem till mig, skickar mina alltmer tillknöcklade Svenböcker på turné i Västsverige så är det Adlibris som har en kampanj för lättlästa barnböcker och där bilden saknas för just min bok Raketen och tjabbelmörtarna.

Adlibris hävdar att de kan se bilden utan problem men hälften av alla jag frågat ser den INTE. Inte så lite tråkigt, tycker jag. Ingen blir ju sugen på att köpa en bok som man inte ser framsidan på.


Men. Jag ska släppa det nu och i stället glädjas åt att Sven och semestermarodörerna syns alldeles utmärkt i Bokus sommarlovskampanj:När jag glatt mig färdigt åt det ska jag fortsätta med den här filuren som dök upp en natt i våras när jag bara satt och ritade. Jag hade inte tänkt göra någon mer bilderbok på ett tag – det tar sån tid och jag ska egentligen göra annat. Men när en idé fastnar i min hjärna har jag svårt att låta bli.

Historien är klar och skisserna är nu äntligen gjorda. Det som återstår är att layouta några uppslag med genomarbetade bilder, de andra får vara skisser fortfarande. Till sist skickar jag iväg en pdf till förlaget med hopp om napp. Medan manuset puttrar omkring hos dem fortsätter jag med det jag egentligen skulle göra. Vad det är får ni veta längre fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar