onsdag 20 maj 2020

Ridlängtan

I höstas jobbade jag med att illustrera Ridlängtan, uppföljaren till Hästgalen som skrivits av Anette Eggert. Bilderna är levererade till förlaget för längesen men boken kommer ut först i september.

Handlingen (tagen från Opals hemsida):

”Ina har längtat i tre hela veckor och äntligen ska hon få gå på ridskola, äntligen ska hon rida på Randen. De senaste veckorna har Ina lärt sig allt om ridning på Youtube. Hon vet precis hur man sätter på grimman, ryktar, sadlar ja hon kan allt. Men när Ina kommer till stallet är det inte så lätt som hon tror. Ska det verkligen guppa så mycket? Och varför har gör inte Randen som hon vill? Nu måste Ina kämpa för att inte ge upp och inse att allt inte är så lätt som det verkar. Ibland måste man kanske bara slappna av och ha kul.”

Ja, stackars Ina får verkligen slita i denna bok. Randen är jättejobbig!

Slet gjorde även jag med bilderna. Det är visserligen kul att rita hästar men Randens prickmönster som förstås måste stämma från bild till bild höll på att göra mig galen, haha. Och aldrig förr har jag tänkt på alla dessa spännen och detaljer på sadlar, grimmor och träns. Det var nästan lika komplicerat som att rita cyklar (alla illustratörers mardröm) 😅Inga kommentarer:

Skicka en kommentar