torsdag 23 februari 2017

Sven och semestermarodörerna - första recensionen

Häromdagen fick jag ett mail från Hanna på Bokförlaget Opal – BTJ:s recension hade kommit.

Det är fruktansvärt läskigt att läsa recensioner. Även om de börjar bra finns ju möjligheten att texten plötsligt byter riktning med ett ”men tyvärr...” och slutar i en enda stor utdömning av mig och mina patetiska försök att vara författare.

Jag vågade inte andas förrän jag läst fram till sista punkten. Puuh! Det blev ingen sågning. Nu får man ju inte citera hela texten så jag återger bara några meningar:

”Annika Lundholm Moberg är en begåvad mångsysslare.” ... ”Sven och semestermarodörerna handlar om Sven som ska ha en lugn och skön semester tillsammans med sin pappa. Redan på första uppslaget anar man hur de två tillsammans sjunkit in i ledighetstempot och bara njuter av sommarställets härliga ro. Fast just då brakar det till och familjen Börjesson med odågan Örjan klampar in med husvagn och allt i sommaridyllen.” ... ”Det är frejdigt och tonsäkert berättat i korta koncisa meningar. Bilderna präglas av samma uppsluppna stämning, man rycks med. Andra boken om Sven och hans pappa har tempo och njutbar karaktär.”

Jopphejdi, jopphejda. Obs: denna bok med njutbar karaktär finns dock inte att köpa ÄN. Kommer i maj!




2 kommentarer: