söndag 18 oktober 2015

Litterart Gästabud Nyköping

En helg går så fort! Nu sitter jag på tåget igen, denna gång på väg hem. Läsningarna gick bra, så många sköna barn det finns! Alltid är det någon i varje grupp som pratar på om allt från superhjältar till gräsklippning, det är bara att hänga på och försöka lirka tillbaka samtalet till det jag försöker berätta. Roligt är det när man får med föräldrarna också så de inte bara sitter längst bak och tittar på. 

Stadsbiblioteket var fint pyntat med ballonger och serpentiner och jag funderade på hur det skulle vara att jobba som bibliotekarie - kanske riktigt trevligt!? Fast helst skulle jag ju vilja vara sagotant på heltid. Vi får se om jag lyckas.





Tack Nyköping, jag kommer gärna tillbaka en annan gång!

fredag 16 oktober 2015

Sagotant på vift

Sitter nu med lite fjärilar i magen på ett tåg till Stockholm. (Här hade det passat med en instagramfilterbild på ett vackert höstlandskap som jag hade kunnat se från mitt tågfönster, om det inte vore för att rutan är så lortig att det enda jag ser är fågelbajs.) Idag ska jag hälsa på en vän och i morgon bär det av till Litterart Gästabud på Culturum i Nyköping. Om ni är i närheten, ta med ett gäng barn och kom dit så ses vi! Jag ska läsa och prata om Sven-boken, kanske ritar vi lite också. Klockan 11 OCH kl 13. Två set alltså :-) 
(Succévarning säger jag bara. Kom ihåg var ni läste det först.)

måndag 12 oktober 2015

Pressklipp

Se där! Ur en artikel i Helsingborgs Dagblad, angående att alla barn inte gillar kalas. Känns superdupercoolt att bli omnämnd i samma text som andra, riktiga författare - som att jag också är en författare. På riktigt. (Undrar när man kan börja kalla sig det utan att det känns som att man hittar på?)
http://www.hd.se/kultur/2015/10/10/finns-har-nagra-bord-att-gomma-sig-under/