torsdag 14 maj 2015

Sett i bokhandeln

Hurra! På Akademibokhandeln på Frölunda torg igår: "Den är rolig och har jättefina bilder också" sa expediten. "Jo, jag har hört att den ska vara jättebra" sa min käre man... Jag kan inte ens beskriva hur glad och stolt jag blir när jag får höra att någon tycker om min bok! Blir alldeles skrattbubblig, som Sven.

Nästa vecka är det examensdags på HDK, det har varit en väldigt rolig men också krävande kurs. Jag känner mig ganska utmattad just nu av mitt examensprojekt. Det ska bli skönt att få lägga det åt sidan sen, och få fokusera på nya historier. Kanske blir det en ny berättelse om Sven, eller också något helt annat. Jag brukar alltid säga att jag behöver en deadline för att bli färdig med något, men nu tror jag nog att det skulle vara välbehövligt med en lång period utan krav. Lååång.


måndag 11 maj 2015

Bokläsning på Alfons Åbergs kulturhus

Alltså, det här med att vara sagotant – jag skämtar om det men det skulle kunna bli mitt nya jobb tror jag. Rätt märkligt eftersom jag egentligen är en ganska blyg person. Men jag gillar att utsätta mig för sånt jag tror att jag inte törs, det är så roligt när jag klarar det! (Okej, det finns undantag. Aldrig mer att jag tänker åka Balder på Liseberg, det höll på att ta en ände med förskräckelse. Men det är en annan historia. Kanske Sven kan få göra det i stället, i nästa bok.)

Alfons Åbergs kulturhus var barnen ganska små, så det blev många frågor och kommentarer om allt möjligt som inte handlade om boken ("Min doktor heter också Annika", "Varför har du ett vattenglas där?" osv). Jag tänkte att de nog inte förstod så mycket av texten, men ändå satt de väldigt koncentrerade och lyssnade. När jag läst klart ville en liten flicka att jag skulle läsa en gång till, så det var ju ett bra betyg!

"Författarbesök: Annika Lundholm Moberg". 
Pirrig väntan på att få sätta igång.
Här står tiden still.
Sagotant på sagotron. Av guld! Nästa gång blir det mantel och krona.
Effektiv tvåhandsfattning.
Det gick bra! Puh.

söndag 3 maj 2015

Releasekalas på Bokskåpet

Så var det avklarat, releasekalaset (puuuh)! Jag är ju precis som lille sur-Sven, jag gillar inte kalas. Men sicken tur att det var på finfina Bokskåpet! Mia och Ulrika som jobbar där tog väl hand om mig när jag kom så jag slapp bli nervös. Och att sen få läsa boken för en andäktigt lyssnande liten publik var jätteroligt (har bara läst för mina egna ointresserade barn förut, det är inte lika uppmuntrande), jag fick ju både applåder, present och blommor efteråt. 

Har ni vägarna förbi Värmlandsgatan 20 i Göteborg, passa på att besöka denna lilla pärla till bokhandel. De har vuxenböcker också, inte bara barnböcker och pyssel! Och mina bilder ur boken hänger kvar i två veckor till och är till salu för 150 kr/st, kontakta mig i såfall på annika@alibabaform.se